Aktuelnosti, Vesti »

Protest nelegalnih taksista u Kraljevu (VIDEO)

KRALJEVO – Dva dana nakon što su gradske vlasti i Ministarstvo unutrašnjih poslova u Kraljevu, počeli striktnu primenu Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju koji predviđa oduzimanje vozila kojim se nelegalno obavlja javni prevoz, oko 60 nelegalnih taksista danas je u Kraljevu organizovalo jednočasovnu protestnu vožnju gradskim ulicama.

Prilog: KATV-a

Prema rečima Zorana Sinđelića, člana Organizacionog odbora protesta linijskih taksista, većina se nekada legalno bavila taksi-prevozom.

„Grad nas je pre nekoliko godina izbacio na ulicu odlukom da taksi-vozila ne smeju da budu starija od osam godina“, rekao je Sinđelić.

U pismu koji su vlasnici vozila bez taksi oznaka predali u kabinetu gradonačelnika Ljubiše Simovića, potpisnici koji sebe nazivaju nezaposlenim građanima-vozačima linijskog taksija u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji, navodi se da je odluka o oduzimanju vozila nezakonita.

„Mi nismo teroristička organizacija, niti trgovci oružjem, narkoticima ili ljudima, već nezaposleni građani koji su neustavnom uredbom o starosti vozila izbačeni na ulicu“, kaže se u pismu.

Potpisnici pisma traže da uđu u legalne tokove i da izmiruju obaveze prema državi i gradu u skladu sa svojim mogućnostima, a da zauzvrat gradske vlasti povuku najnoviju odluku.

Od utorka,13. marta, kada je počela striktna primena Zakona o prevozu u drumskom saobrachaju u Kraljevu je iz saobraćaja iskljucceno desetak vozila linijskih taksista.

Izvor: Danas

Molimo Vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo.

  • Like!
    0
Danas Danas www.danas.rs
Danas has written 4 awesome articles.

Comments:


Google+ OK 96.777