Ekonomija, Vesti »

Svi bi da prodaju kokice

KRALJEVO – Za pojedina mesta koja se nalaze na tzv. ekstra lokacijama u Kraljevu, ponuđeno je i 300.000 dinara za godišnji zakup za prodaju kokica.

Primera radi, takvo isto mesto se prošle godine plaćalo šest puta manje.

Grad Kraljevo je raspisao javnu licitaciju u prvoj polovini marta za davanje u zakup deset mesta namenjenih prodaji kokica i ostale zrnaste robe u periodu koji predstoji u ovoj godini. Rok za podnošenje zatvorenih ponuda je bio 15. mart ove godine.

Na javnom oglasu za prikupljanje ponuda za zakup javne površine na kojoj će se prodavati kokice i ostala zrnasta roba javilo se čak 12 firmi. Najviše interesovanja bilo je za četiri lokacije koje se nalaze u strogom centru Kraljeva, na Trgu srpskih ratnika. Jedna od firmi je recimo za jednu od tih lokacija ponudila 300.000 dinara, što je čak šest puta veća cena zakupa od poslednje, koja je iznosila 50.000 dinara.

“Nas dvanaest je učestvovalo za zakup navedenih mesta u zoni koja se zove „ekstra lokacija”. Po uslovima konkursa, bilo je moguće dati ponude za više mesta, poštujući uslove konkursa. Tačno je da su za pojedina mesta stigle ponude od 100.000 pa do 300.000 dinara, aline verujem da će ti iznosi i biti uplaćeni jer je to mnogo novca za prodaju kokica”, kaže Bojan Mihailović, jedan od učesnika na licitaciji i dodaje:
“Nisu za sva mesta nuđene tolike sume. Za neka prodajna mesta su ponude bile tek nešto veće od početne cene, koja je iznosila 13.750 dinara. Postoje tu i drugi prateći troškovi koji su neizostavni uz svaki posao, a ne samo uplata zakupa, koja se mora uplatiti prilikom sklapanja ugovora, a o najpovoljnijim ponuđačima će sve nas koji smo učestvovali obavestiti opštinski organ koji je i raspisao konkurs”.
“Interesovanje je zaista veliko. Očekujem da vrlo brzo bude održana sednica gradskog veća na kojoj će biti izabrani najpovoljniji ponuđači”, kaže Ljubiša Simović, gradonačelnik Kraljeva.
Primetno je povećanje oglasa u Kraljevu za prodaju aparata za kokice. Plinski aparat na točkovima prodaje se za 200 evra – stoji u jednom od kraljevačkih oglasa. Takođe, postoje i oglasi za radnike koji bi prodavali kokice.

Ponuđači su mogli da licitiraju za nekoliko prodajnih mesta. Moglo se videti da su pojedine firme licitirale za čak šest prodajnih mesta, sa ukupnom sumom od oko 200.000 dinara, dok su, sa druge strane, za prodajna mesta na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu ponuđene zakupnine bile od tri do čak šest puta veće nego što je to bio slučaj sa prošlogodišnjim. Odluka o tome čije su prihvaćene ponude za zakup prodajnih mesta za kokice biće doneta na sledećoj sednici gradskog veća.

Molimo Vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo.

  • Like!
    0
Kraljevo Online Kraljevo Online - Kraljevo Online 8 godina sa Vama
Kraljevo Online has written 57 awesome articles.

Comments:


Google+ OK 96.777