Aktuelnosti »

Do kraja godine u svojoj zgradi

Zavod za Javno zdravlje 1 nn

KRALJEVO – U zemljotresu koji je pogodio Kraljevo pre nešto više od dve godine, najviše je oštećena zgrada Zavoda za javno zdravlje, koja je potom i srušena. Nastavljeni su radovi na novom objektu, a zaposleni nestrpljivo očekuju da se vrate na posao. Predračunska vrednost izgradnje objekta je oko 176 miliona dinara.

Dok čekaju svoju zgradu, više od dve godine zaposleni u kraljevačkom Zavodu za javno zdravlje rade u iznajmljenom prostoru. Ne kriju da žele da se što pre vrate u novu zgradu.

U otežanim uslovima zaposleni sve laboratorijske analize urade na vreme.

„Ne možemo da biramo, uslovi su mnogo loši i jedva čekamo da se ta zgrada završi i da se  uselimo“, kaže mikrobiološki laborant Verica Marinović.

„Nijedna usluga koju smo ranije radili nije prekinuta, čak smo i povećali broj usluga koje pružamo stanovništvu, pacijentima i zdravstvenim ustanovama“, dodaje dr Vladan Šaponjić, epidemiolog u ovoj Ustanovi.

Korisnici usluga koje Zavod za javno zdravlje pruža stanovništvu i ustanovama na području Raškog Upravnog okruga, nisu uskraćeni za potrebne nalaze.

I dok zaposleni rade u prostorijama ZC „Studenica“ i u Veterinarkso specijalistčikom institutu, na mestu nekadašnje zemljotresom urušene zgrade, u toku je druga faza radova na  novoj zgradi.

„U ovoj fazi predviđeni su radovi na izradi fasadne stolarije, unutrašnji radovi na pregradnim zidovima, malterisanje spuštenih plafona, izrada komplet mašinskih i elektro- instalacija, vodovoda i kanalizacije“, kaže Slađan Dojčinović, šef gradilišta u GPD „Banković“ iz Crne Trave, koji izvodi radove.

On je dodao da je rok za izvođenje radova 150 dana, ali da je uveren da će sve završiti i pre roka.

U novoj zgradi izgrađenoj po svetskim standardima imaće 2.000 metara kvadratnih korisnog prostora. Za dosadašnje radove vrednosti je oko 86 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo resorno Ministarstvo i sam Zavod.

„Za nas je bitno da u ovim otežanim uslovima u kojima radimo, vidimo napredak i da će  zgrada biti useljiva krajem godine“, kaže direktor Zavoda za javno zdravlje dr Aleksandar Macan.

On dodaje da će to biti veliko olakšanje, jer će sve službe biti funkcionalno povezane kao i da će ujedno raditi u jednom od najkomfornijih i najlepših Zavoda u ovom delu Evrope, jer  je zgrada izgrađena po svim svetskim standardima.

Za kompletan završetak radova u trećoj fazi potrebno je oko 90 miliona dinara, koje će obezbediti Evropska investiciona banka.

Izvor: RTS

Molimo Vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo.

  • Like!
    0
RTS RTS www.rts.rs
RTS has written 116 awesome articles.

Comments:


Google+ OK 96.777