Aktuelnosti »

Kolega se žrtvovao da bih ja preživela

vito i ivana

KRALJEVO – Vito Dmitrović (53), profesor matematike u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kraljevu, žrtvovao je svoj život da bi spasao koleginicu Ivanu Pavić od policijskog službenog automobila koji ih je pokosio na pešačkom prelazu blizu škole u kojoj su radili.

Ivana (31) kaže za “Blic” da je ona bila prva na strani odakle su kola dolazila, a da je Dmitrović uspeo da je spase povukavši je rukom unazad.

- Stalno mi je Vito u glavi. Svakog trenutka se setim šta je učinio za mene jer bih u suprotnom ja bila na njegovom mestu – kaže kroz suze Ivana.

Kišni 18. januar, na Krstovdan, nikada neće zaboraviti svi koji su poznavali profesora Vita Dmitrovića. Da je Dmitrović bio sinonim za dobrotu i velikodušnost u gradu na Ibru, pokazao je i dokazao te večeri kada se bukvalno postavio između Ivane i policijske “škode oktavije”, koju je vozio policajac Vlado Spasojević.

Vito Dmitrović je za sve generacije koje su se smenjivale poslednjih 25 godina u Ekonomskoj školi na prvom mestu bio izvrstan čovek, profesor. Preminuo je 5. februara u Kliničkom centru u Kragujevcu posle 20 dana medicinske kome.

Policajac se brani sa slobode

Vladi Spasojeviću pre nekoliko dana ukinut je pritvor. On je optužen da je te večeri 18. januara vozio službeni automobil “škodu oktaviju”, a očevici tvrde da se osećao na alkohol. Međutim, ovu informaciju nisu nam potvrdili u sudu u Kraljevu, jer nije stigla analiza krvi.

Molimo Vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo.

  • Like!
    0

Comments:


Google+ OK 96.777