Crna hronika »

Preminuo profesor matematike žrtva bahate vožnje policajca

311226_vito-dmitrovic_f

KRALJEVO – Profesor matematike Vito Dmitrović (53) preminuo je u Kliničkom centru u Kragijevcu posle 20 dana medicinske kome.

Dmitrovića i njegovu koleginicu Ivanu Pavić (31) pokosio je policajac Vlado S. na pešačkom prelazu u blizini Ekonomske škole, u kojoj su predavali.

Upravljajući “škodom oktavijom” iz pravca Kraljeva prema fabrici Magnohrom, udario policajac Vlado S (39). dok su prelazili pešački prelaz, saopštila je kraljevačka policija.

Oni su nakon toga sa teškim telesnim povredama prebačeni u Zdravstveni centar “Studenica” u Kraljevu.

Dmitrović je nakon ukazane prve pomoći odmah prebačen u Klinički centar u Kragujevcu. Lekari su Dmitroviću odmah izvadili slezinu a zadobio je višestruke povrede glave i prelome ruku i nogu.

Lekari u Kragujevcu su ga od tada održavali u životu uz pomoć aparata, sve do 5. februara kada je Dmitrović preminuo. Ivana Pavić profesorka ekonomskih predmeta je posle ukazane lekarske pomoći puštena na kućno lečenje.

Na mestu gde se dogodila nezgoda postoji pešački prelaz. Njih dvoje se vraćalo sa sednice škole, kada se dogodila nezgoda.

Ostali profesori su se odmah našli na ulici kako bi pomogli svojim kolegama.

Kako se moglo čuti među njima, policajac koji ih je udario se osećao na alkohol, dok je stajao sa njima i čekao policiju i hitnu pomoć.

Inače, Dmitrović je bio dugogodišnji odbornik SRS-a u lokalnom parlamentu, i jedan od omiljenih đaka generacija koje su smenjivale u Ekonomskoj školi.

Izvor: Blic

Molimo Vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo.

  • Like!
    0

Comments:


Google+ OK 96.777