Grad Kraljevo

LŠ: Olimpijakos slavio u Splitu, Barseloneta dobila FTC

Vaterpolisti Radničkog opravdali su ulogu favorita protiv Dinama u Tblisiju, a zatim su odigrana dva derbija. Olimpijakos je kao gost pobedio Jadran u Splitu sa 16:12, dok je Barseloneta slavila u Mađarskoj protiv Ferencvaroša sa 17:7.

Jadran iz Splita je nastojao da stigne do pobede protiv Olimpijakosa, nastojao je da sačuva nadu da može do finalnog turnira, ali se ekipa iz Atine nije složila sa takvim epilogom.

Olimpijakos je slavio sa 16:12 (4:2, 3:3, 5:3, 4:4). Prevagu na tasu Atinjana, koji su posle prve deonice vodili sa 4:2, na poluvremenu sa 7:5, a uoči poslednje deonice sa 12:8, doneli su Konstantinos Genedijunas sa četiri, Hristodulos Kolomvos sa tri, odnosno Filip FilipovićJanis Fontulis i Andro Bušlje sa po dva gola. Kod Jadrana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Konstantin Harkov i Jerko Marinić Kragić sa po tri, odnosno Zvonimir Butić sa dva gola.

Barseloneta je posle jedne od najboljih partija u sezoni, kao gost nadigrala Ferencvaroš sa 17:7 (7:3, 5:2, 3:1, 2:1). Najefikasniji u sastavu Barselonete, koja je napravila značajan korak ka plasmanu na finalni turnir, bili su Alvaro Granados sa pet, Mark Larumbe i Alberto Munariz sa po tri, odnosno Martin Famera sa dva gola. Kod Ferencvaroša, raspoloženi za igru u napadu, bili su Silard Janšik i Marton Vamoš sa po dva gola.

U poslednjem meču 10. kola, snage će odmeriti Breša i Novi Beograd.

Grupa A: Breša 23, Olimpijakos 19, Novi Beograd 17, Barseloneta 17, FTC 16, Radnički 10, Jadran iz Splita devet, Radnički sedam, Dinamo iz Tbilisija je bez bodova.

Grupa B: Jug – Crvena zvezda 17:11, Hanover – Marsej 7:14, Steaua – Špandau 5:16, Pro Reko – OSC 17:14.

Tabela: Reko i Marsej po 27, Jug 21, OSC 13, Hanover 11, Špandau 10, Steaua i Crvena zvezda po četiri.

U Meridian kladionicama možete naći najbolje kvote za Vaterpolo Ligu Šamipona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Secured By miniOrange