Grad Kraljevo

Najbolji gradovi za život u Srbiji

Ovi gradovi u Srbiji imaju sve što vam je potrebno.

Kada pomislite na Srbiju i njene poznate gradove sigurni smo da prvo pomislite na samo par gradova. Ako ste neko ko se uskoro doseljava u neki od ovih gradova ovde ćete moći da nađete i detalje o tome gde možete da izađete u provod, večeru, sportsko dešavanje ili koncert

Beograd

Bilo da li se traži prilika za usavršavanje, posao, studiranje ili sport, Beograd je pogodan za sve navedeno i predstavlja grad kojem je konstantan napredak.

U Beogradu se danas gradi veliki broj novih naselja koja izgledaju prilično svetski. Prelepo uređena dvorišta zgrada sa igralištima za decu, spravama za vežbanje, klupama, stazama za trčanje itd. čine život u ovim naseljima zaista lepim.  

Što se tiče sportskih aktivnosti,  atraktivni su objekti kod plaže na Adi Ciganliji. U tim objektima mogu da se održavaju razni sportski događaju u golfu, ragbiju, fudbalu, košarci, odbojci, bejzbolu i tenisu. A mozete za sve te sportove da se kladite jer Beograd ima najbolje sportske kladionice.

VAZDUH VIŠE NIJE OPASAN: Beograd 41. na listi najzagađenijih gradova sveta  | Ekspres.net

Noćni život u glavnom gradu. Najposećeniji su splavovi duž obala Dunava i Save, ali su zanimljivi i noćni klubovi i barovi za one koji ne vole splavove.

Za ljubitelje alternativne muzike su tu afirmisani klubovi. Jedna od najpoznatijih četvrti u Beogradu za noćni život i slušanje starogradske muzike jeste Skadarlija.

U Skadarskoj ulici možete da uživate u odličnoj hrani u najstarijim Beogradskim restoranima dok slušate predivnu muziku

Novi sad

Danas je Novi Sad poznat kao kulturni grad sa mnogo škola, dosta manifestacija, a poznat je i kao finansijski centar domaće ekonomije. 

Danas se sve više ljudi opredeljuje za Novi Sad kao njihov dom jer im pored velikih mogućnosti u poslu i školovanju pruža i lepe poglede, šetnje i rekreaciju.

Novi Sad ima tri specijalne osnovne škole, veliki broj sportskih objekata, a poznat je i po mnogim sportskim događajima kojima je bio domaćin.

Pin on Novi Sad, Vojvodina, Serbia

Kada je reč o noćnom životu Novog Sada svako će vam reći da vam u ovom gradu ne može biti dosadno. Čekaju vas nova, savremena mesta koja vam omogućavaju da sami ili sa prijateljima uživate u dobrim kafama, pićima i koktelima.

Da biste posetili ceo Novi Sad morate da imate automobil, jer peške nećete moći da vidite sve lepote ovog grada. Preporućujem vam jeftin rent a car koji će vam omogućiti da još više uzivate.

Ako ste ipak za neki malo aktivniji provod tu su i klubovi koje morate da posetite, a poznati su po koktelima, dobroj muzici i odličnom provodu do dugo u noć. U Novom Sadu održava se i najveći festival u Srbiji, svima poznat kao Exit.

Niš

U Nišu nema toliko gužve na ulicama i putevima kao što ćete sresti u Beogradu i Novom Sadu pa je on odlično rešenje za porodice sa malom decom. Danas sve češće i čujete da se mladi bračni parovi i roditelji sa malom decom sele u Niš. 

Pored toga što on ima mnogo, čak skoro isto poslovnih prilika kao i Beograd i Novi Sad on pruža i studentima mogućnost studiranja u ovom gradu.

Niš nije bio toliko popularan grad ali uz pomoću google reklamiranja dospeo je na poziciji top 3 gradova u Srbiji.

FIRST AIR SERBIA FLIGHT FROM NIŠ DEPARTS TODAY – Diplomacy&Commerce

Pored obrazovanja u ovom gradu možete da uživate i u festivalima kao što su: Nišvil (džez festival), Filmski susreti (festival glumačkih ostvarenja domaćeg filma), Nisomnia (muzički festival) i još mnogo drugih.

Ako vas zanima noćni život grada Niša onda je najbolje da vikendom posetite klub Feedback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *