Grad Kraljevo

SVI PAMTE UŠKETA – Omerović o Vučićeviću: Bio je majstor plemenite duše

Fahrudin Omerović tužan zbog smrti nekadašnjeg saigrača iz Partizana, pamti mnogo lepih trenutaka sa Ušketom

Fahrudin Omerović i Nebojša Vučićević proveli su  zajedno pet sezona u Partizanu. Vest o Ušketovoj smrti potresla je nekadašnjeg golmana crno-belih, već tri decenije nastanjenog u Turskoj, sa trenutnom pauzom u trenerskom angažmanu.

– Iznenadila me i mnogo rastužila vest da Vučićevića više nema. Uške je bio plemenita duša, uvek je bio nasmejan, raspoložen, širio je pozitivnu energiju gde god da se pojavi. Bio je, jednostavno, šarmantna zvezda na terenu – prve su reči Omerovića u telefonskog razgovoru za naš list.

Oproštaj sa prijateljem i saigračem izaziva brojna sećanja sa dugogodišnjeg druženja.

– Vedar duh ga je uvek krasio. Bio je specifičan igrač i čovek. Teško mi je da se setim neke anegdote vezane za njega. Došli smo u Partizan te iste 1984. On je 1989. otišao u Francusku, ja sam još ostao. Nije lako ni pronaći prave reči u tužnim trenucima. NJegova porodica je sigurno u dubokom bolu, upućujem joj izraze saučešća. Neka naš Uške počiva u miru.

Ivan Golac je kao najbolju Vučićevićevu utakmicu za Partizan izdvojio finale Kupa SFR Jugoslavije 1989. protiv Veleža (6:1).

– Sećam se, naravno te utakmice. Klub je čekao na pehar kupa 32 godine. Obično kad je toliko dug post ekipa odigra sjajno u finalu. Potvrdili smo da je tako. Odigrali smo izvanredno, Uške nam je sa dva gola otvorio put ka pobedu. Slavlje je bilo veliko, bio je to trofej koji smo željno iščekivali, još se igralo i na našem stadionu. Mostarci su imali sjajan tim sa Kodrom, Tuceom, Kajtazom, ali im nismo ostavili ni promil šanse u finalu.

Tamo gde je proveo veći deo Vučićević je i završio život. Preminuo je od posledica moždanog udara u balonu tokom igranja malog fudbala sa prijateljima.

– Uške je bio majstor i na petoparcu, dobro je gradio loptu i zato je bio uspešan i na malom prostoru. Igrao je mali fudbal i profesionalno u Americi. Niko nije očekivao da ćemo ga tako brzo izgubiti, nažalost život ume da bude nepredvidiv. Moramo da maksimalno vodimo računa o zdravlju, nikad ne znamo šta nas čeka.

Dugogodišnja jedinica crno-belih i rezervni golman reprezentacije Jugoslavije u vreme selektora Ivice Osima, upoznat i sa Vučićevićevom trenerskom karijerom.

– Znam da je bio maksimalno posvećen fudbalu, vodio je više klubova u Srbiji, radio i u inostranstvu, zaista je živeo za najpopularniji sport. Čuo sam i da je sina usmerio ka terenu. Mnogima od nas Uške će mnogo nedostajati – zaključio je Omerović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Secured By miniOrange