Grad Kraljevo

Vlada Velike Britanije osudila skandiranje navijača Čelzija Romanu Abramoviču

Početkom marta navijači Čelzija su, na gostovanju Barnliju, uzvikivali ime ruskog oligarha tokom minuta aplauza podrške Ukrajini koju je napala Rusija

Vlada Velike Britanije nazvala je danas „potpuno neprikladnim” da navijači Čelzija skandiraju ime vlasnika kluba Rusa Romana Abramoviča, koji se suočava sa sankcijama zbog navodne bliskosti sa Vladimirom Putinom.

Početkom marta navijači Čelzija su, na gostovanju Barnliju, uzvikivali ime ruskog oligarha tokom minuta aplauza podrške Ukrajini koju je napala Rusija.

Trener Čelzija Tomas Tuhel se ogradio od ovih postupaka odmah posle meča.

Nije bilo vreme za to. Ako želimo da pokažemo svoju solidarnost to bi trebalo da učinimo svi zajedno”, izjavio je Tuhel.

Svesni smo jakih osećanja koja okružuju Čelzi, ali to ne opravdava stav koji je u ovom trenutku potpuno neprikladan. Mislim da ljudi mogu da pokažu svoju strast i podršku bez pribegavanja ovim stvarima”, izjavio je potparol britanskog premijera Borisa Džonsona.

Nakon što je 2003. Abramovič kupio klub, Čelzi je osvojio 19 trofeja i postao jedan od najboljih engleskih klubova. Zbog velikih ulaganja i osvojenih trofeja Abramovič uživa veliki ugled među navijačima Čelzija.

Sankcije koje su preduzete protiv njega, uticale su i na klub. Abramovič je odlučio da stavi klub na prodaju, a cela situacija je samo ojačala vezu sa navijačima.

Vlada je nagovestila da se ne protivi prodaji kluba, ali pod specijalnim uslovima.

Otvoreni smo za prodaju kluba, spremni smo i za izmenu licence (po kojoj je klub ovlašćen da nastavi sa radom) koja bi omogućila njenu realizaciju, ukoliko okolnosti to bude dozvoljavale”, izjavio je portparol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Secured By miniOrange